Sütőben sült, duplán túrós palacsinta


Danikám emlegette, hogy úgy enne már palacsintát. Régen volt. Ha kedden nem ütött volna be a túlórám, akkor már akkor megcsináltam volna, de így eltolódott az egész szerdára. Utólag kiderült, hogy ő a "hagyományos" palacsintára gondolt, de szerintem ezzel sem volt semmi gondja. Lesz majd a jövő héten hagyományos is.... :)

Hozzávalók (egy sütőformába való adag):

1/2 cs. (12,5 dkg) túró, 1 ek. cukor, 1 tk. vaníliakivonat, fél citrom reszelt héja, 1 csipet só, 2 tojás szétválasztva, 0,6 dl tej, 7,5 dkg liszt, 0,5 tk. sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg túró, 1 tojás, cukor (ízlés szerint) 2 ek. natúr joghurt, 1 marék mazsola vagy bármilyen aszalt gyümölcs, (én a mazsolát kihagytam, mert Dani nem szeretni. sőt én a gyümölcsök helyett 0,5 dl házi bodzaszörppel ízesítettem a tölteléket)

Elkészítés:
A tojások fehérjét felverem jó kemény habnak. A tojásárgákat, túrót, cukrot, vaníliát, reszelt citrom héját, sót jól elkeverem, hogy csomómentes legyen, hozzáadom a tejet. A lisztben eloszlatom a sütőport, majd ezt is hozzáadom a tojásos keverékhez. Ezek után óvatosan beleforgatom a felvert fehérjéket. Felforrósított teflonserpenyőbe 2 evőkanálnyi tésztát kanalazok majd kb 1-1 perc alatt aranybarnára sütöm mindkét oldalát. A krémhez összetöröm a túrót, hozzákeverem az egy tojást, a joghurtot, a cukrot és az aszalt gyümölcsöket. Alaposan összedolgozom az egészet. Egy gyümölcskenyér formát kivajazok, majd elkezdtem belerétegezni a palacsintákat. Rá egy adag krém, majd ismét palacsinta. Folytatom addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók (nekem a tetejére palacsinta került, nem krém). 200°-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöm. Hagyom kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, porcukorral megszórva tálalom.

Megjegyzések