Sült mandulapuding


Szakácsok Könyve... még mindig. Imádom ezt a könyvet, abszolút nem bántam meg, hogy megvásároltam, sőt... bánhattam volna, ha nem teszek így. Nem fogom végigfőzni belőle az összes receptet, de most még igencsak a hatása alatt vagyok, és nagyon sok olyan receptet találtam benne, amit el akarok és el is fogok készíteni. Ilyen ez a sült mandulapuding is. Mandulás finomság, néhány csepp keserű mandula aromával....

Hozzávalók:

125 g vaj, 250 g darált mandula, 2 ek. tejszín, 1/2 citrom reszelt héja, 5 ek. porcukor, 2 tojás, 2 tojássárgája, néhány csepp keserűmandula kivonat

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190°-ra. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozz
á a mandulát, a tejszínt, a citromhéjat és a cukrot, végül az egész tojásokat, a tojássárgákat és a keserűmandula kivonatot. Alaposan keverjük össze az egészet, hogy egy homogén masszát kapjunk. Vajazzunk ki egy formát (én 6 db szufléformában készítettem), majd töltsük bele a masszát és süssük 40 percig. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzések

  1. Hmmm, ez finom lehet! És a képedről megint eszembe jutott, hogy még mindig nem vettem soufle formát...

    VálaszTörlés
  2. Finom is volt, én ellenőriztem.:D:D:D

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog RSS-ét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése