Panelkert - 4. rész



Épp most végeztem néhány burjánzó növénykém átültetésével, ugyanis a koriander ki akart dőlni az eddigi kisebb cserepéből, a zsályának is igencsak szűkösnek bizonyult az előző és a citromfű is biztos örül az új helyének :)

Személyes ismerőseim, rokonaim közül sok mindenkit meglepek a "panelkertészetemmel' ugyanis tudni kell, hogy a mi erkélyünk igazán falatnyi, kb. 1,5*1 m területű. Ennek ellenére szebbek a paradicsompalántáim néhány piacon kaphatóknál, sőt már virágzanak és remélem hamarosan termés is lesz belőle. Mamám ellátott jótanácsokkal a paradicsom "termesztéssel" kapcsolatosan, úgyhogy kezdek vérprofi lenni :) Nagy döbbenetet okoztam a virágládába ültetett és termő (!) epreimmel is, lassan megkóstolhatom az első szemet (már szépen pirulnak befele).

A bazsalikomok is átkerültek új edénybe és szépen fejlődnek, valamint a snidling is kezd megerősödni.
A majorannával továbbra is kudarcaim voltak, a mentám betetvesedett (pedig azt hittem, hogy az ilyen magas illóanyag tartalmú növényeket nem támadják meg), rucolával pedig nem próbálkoztam újra.

Arra a következtetésre jutottam, hogy jövőre nagyobb ládában, cserépben akár paprikával és cukkinivel is kísérletezem. Egy próbát mindenképpen megér. Azért vagyok a legbüszkébb, mert a legtöbb növényem magról nevelt és azelőtt sosem foglalkoztam még ilyennel és az igencsak buzdítja az embert, ha első körben sikeresnek mondhatja a projektet.

Megjegyzések

  1. nagyon tetszik az erkélyes zöld-projekted. kíváncsian várom a további fejleményeket.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése