Narancsos-gyömbéres felfújt


Annyira felbuzdultam a tegnapi felfújton, hogy ma elkészítettem egy módosított változatát. Elképesztően finom lett, már csak 2 van belőle. Egyet-egyet benyomtunk még forrón, egyet-egyet langyosan és majd egyet-egyet hidegen.

Hozzávalók:

6 dkg vaj, 2 ek liszt, 8 dkg cukor, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje, 1 kk őrölt gyömbér, 1 nagy narancs reszelt héja, 2 tojás szétválasztva, 3 ek narancslé, 2,5 dl tej, 1 csipet só

Elkészítés:
A vajat habosra keverem a cukorral és a narancs héjával. Hozzáadom a tojások sárgáját és ezt is alaposan elkeverem. Belekanalazom a lisztet, majd a narancs levét, végül a vanília kikapart belsejét és a gyömbért. Picit meglangyítom a tejet, és a masszához keverem. A csipet sóval felverem a tojások fehérjét, majd beleforgatom a citromos masszába. A tésztát kivajazott formákba töltöm, majd 180°-ra előmelegített sütőben, vízfürdőbe helyezve a formákat 35 percig sütöm. Amikor elkészült, hagyom picit hűlni, majd vaníliás porcukorral megszórom a tetejüket. Melegen és hidegen is megkóstoltam, ígyis-úgyis isteni!

Megjegyzések

  1. Hu, ezeket a felfujakat mindenkeppen ki fogom probalni, mar vagy ket honapja a szekrenyemben varakoznak a ramekinok- itt igy nevezik oket. Koszi a receptet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése