2009. május 24., vasárnap

Fehércsokoládés túrótorta - sütés nélkül


A Szakácsok Könyvében leltem erre a receptre. Nagyon szeretem a túrós finomságokat, el is döntöttem, hogy záros határidőn belül el is készítem ezt a tortát. A könyvhöz képest annyi változás történt az én verziómban, hogy nem amarettivel készítettem (a múltkor elhasználtam és most sehol nem kaptam a környéken...), hanem sima spar omlós keksszel. Így is nagyon finom lett, de el tudom képzelni hozzá az amaretti finom, mandulás ízét.

Hozzávalók:
120 g vaj, 250 g amaretti/keksz, 380 ml zsíros tej, 380 g fehércsokoládé, 750 g túró, 1 vaníliarúd kikaparva, 60 g porcukor

Elkészítés:
A kekszet (én mozsártörővel szoktam végezni ezt a folyamatot, lényegesen megkönnyíti a dolgom) finom morzsává töröm, majd összekeverem 120 g olvasztott vajjal. Egy 28 cm-es csatos tortaformába nyomkodom. A tejbe beledobom a kockákra tört fehércsokoládét, majd gőz felett, állandó kevergetés mellett felolvasztom. Ha ezzel megvagyok, hagyom kihűlni, de időnként keverek egyet-egyet rajta, nehogy megbőrösödjön. A túrót kikeverem a vaníliarúd magjaival és a porcukorral. Ehhez keverem hozzá a kihűlt, fehércsokoládés tejet. Homogénné keverem az egészet, majd ráöntöm a tortaformába nyomkodott kekszre. Minimum 6 órára a hűtőbe rakom, majd csokoládéforgácsal díszítve szeletelem.

8 megjegyzés:

citromfű írta...

Nagyon jól néz ki ez a torta! A recept is ígéretes. Felvettem a kipróbálásra váró dolgok listájára:)Ha elkészül, jelentkezem! Addig is jó sütést, főzést neked. És várom a további recepteket.

Niki írta...

Ajajajjj, fehércsoki túrótortába zárva..?? Ez... ez... ez isteni... :)

Reni írta...

Citromfű,kíváncsi vagyok, hogy a kipróbálás után milyen véleménnyel leszel róla, nekünk nagyon bejött.

Muffin, valóban isteni! Szörnyű nagy kísértés :)

citromfű írta...

Szia!
Ma kipróbáltam - kicsi adagban. Ez azt jelenti, hogy kb. fél adaggal dolgoztam. Vékonyka tortát kaptam, ami nagyon nagyon kapós volt) A Nagy már ma követelte volna a másik felét is:)
Egy óra alatt elfogyott. Hamarosan ismétlés következik:)

Névtelen írta...

Szia Reni!

Tudsz valamilyen infót adni erről a Szakácsok Könyvéről, író ,kiadó stb. Több boltban is kerestem már ,de mindenki étetetlenül nézett rám,hogy ilyen könyv nincs..
Pedig én is már több helyen láttam blogosoknál,hogy abból főztek.

Köszönöm

Reni írta...

Szia!

Szakácsok Könyve 1000%, hogy van az Alexandrában.
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?SessionID=56032E2BBDA3424717E66470C90B2D2E2EAF850145471F7681A142FLFFIFDISLJUJNEPASVYZBTRFCINJYDWGWDICF476770D18C315742102637B783B90B076742E11DC88D1A0E889A6C75&TabSheet=book&Page=1&SrcWord=szak%E1csok%20k%F6nyve&SrcField=sf&SrcCategory=&CategoryID=AJC&BookID=718379&GotoBook=True&Price=&CBStock=Checked&CBDiscount=&LastDays=20&navsource=kereses

Online is 50%-kal le van árazva és az áruházakban is akciós, mert fel vannak matricázva!

Rita írta...

Kedves Reni!

Bár tudom, hogy már régen volt, mikor ez a torta készült, de szerinted illik hozzá, ha a tetejére vagy bele epret teszek? Igazából egy nagyon ünnepélyes alkalomra kéne és fel akarom dobni valamivel. Köszönöm!

Reni írta...

Rita, szerintem friss gyümölccsel még jobb lesz, mint így! :))