2009. május 17., vasárnap

Epersorbet


Gyönyörű epret vettünk a piacon. Igaz nálunk is virágzik a futóeper az erkélyen, de kilós termésre nem számítok, így inkább megvásároltuk. Ebből készült a rebarbarás fagylalt is, és most ez a finom, frissítő sorbet is. Amúgy tudni kell rólunk, hogy abszolút fagylalt/sorbet-mániások vagyunk, tehát a nyár folyamán biztos, hogy gazdagodik még a blog jó néhány ilyen típusú recepttel.

Hozzávalók:
0,5 kg eper, 15 dkg nádcukor, 1,5 dl víz, 0,5 citrom leve.

Elkészítés:

A vízben felolvasztom a cukrot, szirupot főzök belőle. Lehúzom a tűzről és belefacsarom a fél citrom levét. Kihűtöm. Az epret megmosom, leszedem a leveleit. Botmixerrel pürésítem. Ha kihűlt a szirup, összekeverem az eperrel és a fagyasztóba rakom. Negyedóránként átkeverem. Ha teljesen megfagyott, citromfűvel díszítve kínálom.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Gyönyörű fénykép! :-)Én is ma vettem epret, majd jól meglepem a Zuramat...

Reni írta...

és az sem utolsó szempont, hogy az egyszerűsége adja a hihetetlen finomságát is :)