Crescionda


Tegnap délután Dolce Vita blogján láttam meg ezt a könnyen elkészíthető süteményt és azonnal neki is estem, hiszen minden hozzávaló volt itthon.
Én citromszószt készítettem hozzá, remekül passzolt a két íz.

Forrón, langyosan és hidegen is nagyon finom, ajánlani tudom mindenkinek. Rákerestem máshol is erre a süteményre, elég sokféle változat van, de alapjában mindegyik nagyon hasonló.

Hozzávalók:
20 dkg amaretti, 1 ek. liszt, 4 tojás, 3 ek. porcukor, 3 ek. kakaópor, fél liter tej, 0,5 dl Amaretto likőr (kihagytam, mert nem volt itthon)

Elkészítés:
Mozsártörővel finom morzsává zúztam a kekszet. Hozzáadtam a kakaóport és a lisztet. A tojást jól elkeverem a cukorral, valamint a tejjel. Összeöntöm a kekszes keveréket a tojásossal, majd botmixerrel teljesen egyneművé turmixolom. Kivajazott, lisztezett formába öntöm (23 cm átmérőjű, tortaformába), majd 180°-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm. Porcukorral megszórva, citromszósszal tálalom.

A
citromszószhoz hozzávalók:
2 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 3 dl víz, 15 dkg cukor, 1 ek. keményítő.

Elkészítés:
A citromok héját lereszelem, levüket kifacsarom. Hozzáöntöm a cukrot és a vizet, majd addig forralom, amíg a cukor teljesen el nem olvad. A keményítőt feloldom 1 dl vízben, majd hozzáöntöm a citromos sziruphoz és szorgalmasan kevergetve besűrítem.

Megjegyzések

  1. pont mint az enyém, ami már tegnap el is fogyott. Szegény gyermekem ma is kereste ebéd után

    VálaszTörlés
  2. csak nekem nem sikerült olyan szép képet készítenem :)

    nálunk is sikere volt a sütinek

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése