2009. május 21., csütörtök

Banánfagylalt


Megint egy fagyi... Remélem nem válik túlságosan unalmassá, hogy minden második recept vagy fagylaltról, vagy sorbet-ről szól, de holnap egy nem szokványos fagyireceptet fogok hozni. Már a hűtőben pihen, de majd csak akkor rakom fel, ha fotót is készítettem.

Visszatérve a jelenlegi recepthez... Volt otthon 6 darab kisebb méretű, eléggé érett, vagyis inkább már-már túlérett banánunk. Gondolkoztam rajta, hogy turmixot készítsek belőle, vagy fagylaltot, hát egyértelműen a fagylalt nyert, amit őszintén szólva nincs is miért bánnom. Hihetetlen krémes állagú, kellemes ízű kreáció lett belőle.


Hozzávalók:
6 db túlérett kisebb banán, 2 dl tejszín, 2 dl joghurt, 4-5 dkg nádcukor, 1 tk. vaníliaaroma

Elkészítés:
A banánt meghámozom, darabokra tördelem. Hozzáadom a cukrot, a joghurtot, a tejszínt és a vaníliaaromát, majd az egészet botmixerrel teljesen krémessé turmixolom. Ha ez megvan, egy tálba öntöm (fagyasztható) és berakom a fagyasztóba. Félóránként (4-5-ször) keverek egyet rajta, hogy a jégszilánkokat összetörjem és elősegítsem az egyenletesebb fagyást. Gombócozva tálalom.

Nincsenek megjegyzések: