2009. április 6., hétfő

Vasárnapi fehérjenap


Vasárnap protein napunk volt, próbáltam egy finom, de egyszerű menüt összedobni. Én valami gombásra vágytam, ezért kétfélét kellett csinálnom, mert Dani sajnos allergiás ezekre a kalaposokra. Neki készítettem néhány szelet sajtos, grillezett pulykamellet, magamnak meg egy gombás pulykaragut. A köret mindkettőnknek ugyanaz volt, a kötelező friss saláta (amit mellesleg cseppet sem bánok)

Hozzávalók a grillezett pulykamellhez:
30 dkg pulykamell, só, bors, olívaolaj, valami füstösebb ízű sajt (parenyi
cát használtam)

Elkészítés:
A pulykamellet megtisztítom, felszeletelem, majd megsózom és borsozom. Tűzforró grillserpenyőben kevés olívaolajat teszek, majd rárakom a pulykaszeleteket. Amikor az egyik oldala szép csíkosra megsül, megfordítom a szeleteket és a tetejére helyezek 1-1 szelet sajtot. Készre sütöm, majd a salátával tálalom.

Hozzávalók a gombás pulykaraguhoz:
30 dkg pulykamell, só, bors, olívaolaj, reszelt parmezán, gomba (ízlés szerin
t, és én most konzervet használtam), 1 dl tejszín, 5-6 oregánólevél

Elkészítés:
A pulykamellet megtisztítom, apró kockára vágom. Forró serpenyőben felhevítek egy kis olívaolajat, majd rádobom a húst. Amikor szépen megpirult, hozzáadom a gombát, felöntöm tejszínnel, sózom, borsozom, beledobom a reszelt parmezánt, és az apróra vágott oregánót. Az egészet jól összeforralom. A salátára halmozva tálalom.

Hozzávalók a salátához:
1 fej római saláta, 10-12 szem koktélparadicsom, 2,5 dl natúr joghurt, zöldfűszerek (kapor, metélőhagyma stb.), só, bors, 1 ek. ecet (valami gyengébb fajta), 0,5 dl olívaolaj.

Elkészítés:
A salátát megmosom, majd nagyobb darabokra tépkedem és egy tálb
a rakom. A paradicsomot negyedekbe vágom, és hozzáadom a salátához. A joghurtból, ecetből, olívaolajból, sóból, borsból és zöldfűszerekből készítem el a salátaöntetet. Ezeket mindet jól összekeverem, majd ráöntöm a saláta és a paradicsom keverékére és összeforgatom ez egészet.

Nincsenek megjegyzések: