Rucola peszto


Ma reggel meglepően "frissek" voltunk, annak ellenére, hogy tegnap este kimozdultunk egy kicsit "bulizni". Na bulizásnak nyoma sem volt, hiszen 24 éves létemre, kb. a szórakozó közönség 3/4-ének akár az anyja is lehettem volna. Engem ez teljesen felháborított és innentől kezdve már nem igazán tudtam belevetni magam a nagy-nagy szórakozásba, pedig a fent említetten kívül minden adott lett voln
a hozzá. Sok régi ismerős, jó zenék... Így bírtuk hajnali kettőig, amikor hazaindultunk. Reggel kipattant a szemem, majd alig vártam, hogy Dani is felnyissa a szemhéját. Elmentünk sétálni a városba, amikor Dani felvetette, hogy még időben vagyunk ahhoz is, hogy kinézzünk a piacra. Ott vettem ezt az adag szép üde és friss rucolát. Gondolkoztam, hogy mit készítsek belőle. Hát lett belőle pesto. Igaz, hogy van benne egy kis parmezán is, de szerintem szénhidrát napon (azaz holnap) megjátszuk ezt egy adag spagettivel, vagy tagliatelle-vel. (Majd erről is készítek fotót, és rakom is fel.)
Igazán szép, tavaszi színe lett, feldobódik már a látványától is az ember hangulata. Az ízéről nem is beszélve...

Hozzávalók:
60 g rucola, 40 g reszelt parmezán, egy maréknyi fenyőmag, 0,5 dl olívaolaj, esetleg egy fél, vagy egy kisebb citrom leve (bevallom én ezutóbbit kifelejtettem)
, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A rucolát megmossuk, majd egy tálba rakjuk. Ráöntöm a reszelt parmezánt, olívaolajat és a citrom levét, beledobom a fenyőmagot, sózom és borsozom. Az egészet jól összeturmixolom botmixerrel. (ha nem lettem volna nagyon lusta, lehet nekiláttam volna mozsárral is.. )



Megjegyzések