2009. április 18., szombat

Keményítő nap


Hétvégenként tulajdonképp semmi problémám nincs ezzel a nappal, mert frissen tudom készíteni az ebédet. Azonban amikor hétköznapra esik, akkor meggyűlik vele a bajom, mert rizst nem mindig szeretnénk enni, az ilyen-olyan zöldségek, krumpli és barátai viszont csak frissen sülve/grillezve az igaziak. Ma egy egyszerű, újhagymás petrezselymes burgonyát készítettem.

Hozzávalók:
60-70 dkg krumpli, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg margarin (muszáj ezt, mert hát ez növényi...), 3 szál újhagyma, só, őrölt fehér bors, szerecsendió

Elkészítés:
A krumplit felteszem főni sós vízben (én most megpucolva, felkockázva főztem). Az apróra vágott újhagymát megpirítom egy mély serpenyőben a vajon, majd az egészre ráöntöm a megfőtt, leszűrt krumplit. Sózom, borsozom és kevés szerecsendiót reszelek rá. Rádobom a finomra vágott petrezselymet, majd jól összesütöm az egészet.

Nincsenek megjegyzések: