2009. április 19., vasárnap

Hagymás baguette


Szénhidrát napunk van. Végre. Egy dolog, ami szintén nagyon hiányzik nekem a diétából az az, hogy csak 4 naponta ehetek friss péksüteményt. Szó szerint szenvedés ez nekem, mert iszonyatosan szeretem a kelt tésztákat és társaikat. Mindegy... meghozom az áldozatot, csak legyen meg az eredménye :) Hagymás bagettot sütöttem. Nem mondom, hogy tökéletes lett, de hát először sütöttem kenyérfélét (najó kenyérsütőben már sütöttem, de az mégsem ugyanaz...) és tapasztalatom nem igazán volt. Az biztos, hogy még fogok vele próbálkozni, amíg a perfekt eredményt el nem érem. A receptet a Nők Lapja konyhából szedtem.

Hozzávalók (3 db-hoz):
45 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 ek. só, 0,3 dl olívaolaj, 0,3 dl víz, 1 kk. porcukor, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A lisztet átszitálom. A vizet kissé meglangyosítom, a porcukrot hozzáadom és belemorzsolom az élesztőt. Megvárom míg felfut, majd az olívaolajjal és a sóval együtt hozzáöntöm a liszthez. Kézzel, vagy géppel (én az utóbbival) összedagasztom, majd a tetejét liszttel megszórva langyos helyre rakom, ahol kb. 1 órát kelesztem. A hagymát finomra vágom, majd kevés olívaolajon megpirítom. A megkelt tésztét lisztezett munkalapra terítem, beledolgozom a frissen őrölt borsot és a hagymát. 3 egyforma rudat gyurmázok belőle, tepsibe helyezem, a tetejét ferdén bevagdozom, majd ismét pihentetem egy 10-15 percet. Vizes ecsettel megkenem a tetejüket és 180°- ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra sütöm őket.

1 megjegyzés:

Vesta írta...

Ugyanezt a receptet próbáltam ki,itt írtam róla :http://vesta007.blogspot.com/2009/04/thinking-of-you-az-elektrolux-hagymas.html
Most azon mosolygok itt magamban, ahogy olvastalak, hogy mennyire azonos végkövetkeztetést vontunk le: hát ez nem lett tökéletes! És ha már ketten is így vagyunk vele, nem bennünk lehet a hiba :))