2009. április 8., szerda

Citromos pulykamellcsíkok


Ismét egy fehérjenap... "átvészeltünk" még egy gyümölcsnapot. nem is olyan szörnyű ez :) Furcsa, hogy ennyi húst eszünk mostanában (készítenék én halat is, ha lehetne itt szépet, frisset kapni...), de azt olvastam, hogy ilyenkor hasznos az állati fehérje fogyasztás hús formájában. Bár írnak annyi hülyeséget ezer és ezer oldalon, hogy csak na... Ez ismét egy gyors hús. Ilyenek nálunk a gyorskaják :] (igaziból karácsony óta nem is volt olyan, hogy órákat töltöttem volna el a konyhában... akkor is az előkészítés vitte el az időt...)

Hozzávalók:

50 dkg pulykamellfilé, 1 ek. szójaszósz, 2 ek. olívaolaj, 2 citrom, só, frissen őrölt bors, kevés vaj, 2 dl alaplé

Elkészítés:

A pulykamellet vágjuk csíkokra. Tegyük egy tálba őket, fűszerezzük sóval, borssal, adjuk hozzá a szójaszószt, 1 evőkanál olajat és egy citrom levét. Keverjük össze, fedjük le és tegyük egy jó fél órára hűtőbe az egészet. Egy vastag falú serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat és a vajat. Mikor elkezd habzani, tegyük bele a húscsíkokat, majd magas hőmérsékleten pirítsuk meg őket. Szűrőkanállal szedjük ki őket. A hátramaradt pecsenyeléhez öntsük hozzá az alaplevet és csavarjuk bele fél citrom levét. Forraljuk össze. Tegyük bele az elősütött húscsíkokat, néhány perc alatt forrósítsuk át. Én most uborkasalátával kínáltam, de ha nem diétáznánk, akkor mindenképp rizzsel!

Nincsenek megjegyzések: