2009. március 29., vasárnap

Vasárnapi ebéd


Holnap lesz a férjem születésnapja, tehát ma "ünnepi" ebédet készítettem. A tortája is már ott pihen a hűtőben (nem mertem holnapra hagyni, mert ki tudja, hogy lesz-e szokáshoz híven túlórám, vagy sem.... node a tortáról majd egy következő bejegyzésben). Eredeti tervem az volt - mivel a hétvégére nagyon szép napsütéses időt mondtak, ehelyett sütött akkor, amikor szombaton a munkahelyemen senyvedtem -, hogy az ebéd után sétálunk majd egyet a ligetben, de ehelyett esik az eső és csúnya szürke felhők takarják el a napocskát.

Mellesleg ez az ebéd akár beillett volna egy 90 napos diéta fehérje napjába is (szintén nagy elhatározás, hogy 1-jétől nekiállunk).


Hozzávalók:

70 dkg csirkemell, 12-13 hajszálvékony szelet sonka (én most feketeerdeit használtam), friss rozmaring és kakukkfű, olívaolaj, só, csípős paprika (szárított), bors, 3 jó marék rucola, 2 nagyobb szem paradicsom, 1 zacsi mozzarella, 1 e
k. balzsamecet, 1 tk. magos mustár

Elkészítés:
A húst felvágom, megmosom, majd papírtörlővel felitatom róluk a vizet. Kevés felforrósított olívaolajban hirtelen felsütöm a csirkét, hogy szépen megpiruljon. Ha ez megvan, sózom, borzosom őket, megszórom a pirospaprikával és az apróra vágott zöldfűszerekkel mindkét oldalát. Ezután egyenként körbetekerem őket 1-1 szelet sonkával. Tepsibe/tűzálló tálba helyezem őket, majd 200°-ra előmelegített sütőben, 20 percig sütöm őket. A végén rákapcsoltam a grillfokozatot, így még szebben pirult a husi. Miközben a hús a sütőben van, elkészítem a salátát. Megmosom a rucolát, a paradicsomot szintúgy. A paradicsomot kockára vágom, hozzádobom a salátához. A mozzarellát is összevagdosom hüvelykujjnyi méretű darabkákra (mondjuk én most apró hazai mozzarella golyókat h
asználtam) és ezt is hozzáadom a zöldségekhez. 1 evőkanál balzsamecetből, 3 ek. olívaolajból és 1 teáskanál magos mustárból "öntetet" keverek, majd az egészet jól összeforgatom a salátával. A kész salátát tányérokba halmozom, majd ráhelyezem a húst.

Nincsenek megjegyzések: