A sikeres maradékfelhasználás

Szóval... ma már nem igazán volt kedvem a húsos palacsintalanhoz, ezért mélyen belemerültem gondolataimba, hogy mit is kezdhetnék a megmaradt husival. Apró paradicsomban fürdőző gombócok jelentek meg lelki szemeim előtt, amire seperc alatt össze is futott a nyál a számban. Ezek után semmi nem tartóztathatott fel (kivéve, ha túlórzánom kellett volna....) Volt tehát egy elősütött alapom, ebből dobtam össsze a gombócokat. A recept viszont a következő:

Hozzávalók (a gombócokhoz):
50 dkg nagyon finomra darált marhahús, 1 egész tojás, 1 hagyma, 1 gerezd apróra vágott fokagyma, 3-4 szelet aprós morzsára tört fehér kenyér, 1 csokor finomra vágott petrezselyem, 1 citrom reszelt héja és leve, só, bors, reszelt parmezán

Hozzávalók (a paradicsomszószhoz)
50 dkg paradicsompüré (nem sürítmény!), kevés olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 6-7 friss bazsalikomlevél, néhány rozmaringlevél, só, bors

Elkészítés:
Felteszem forrni a tésztavizet. A gombóchoz a hozzávalókat összegyúrom, golyókat gyurmázok belőle (én apróbbakat csináltam) majd kevés zsiradékon aranybarnára sütöm őket. Közben a szószhoz összeforralom a hozzávalókat, majd a kisült gombócokat beledobom és így, együtt rotyogtatom még egy negyed órát. A spagettit tányérokra halmozom, nyakon öntöm a gombócos paradicsomszósszal, majd egy kis reszelt parmezánnal tálalom.

Megjegyzések