2009. március 5., csütörtök

Rakott krumpli


Ma hazajöttem a munkából, ágyneműt cseréltem, elrendeztem a macsekot, és nekiálltam főzni. Ez a hét igazán "télies" volt, el voltam havazva, mint az állat még főzni sem volt időm. Azonban ma megfogadtam, ha törik, ha szakad, akkor is összedobok valamit. Ahogy elkezdtem válogatni a hozzávalókat, aggódtam, hogy na mi sül majd ki ebből, de kellemes csalódás volt.

Hozzávalók:
60 dkg krumpli, 2 db csirkemellfilé, 2 dl tejszín, 9-10 db rozmaring levél, 4-5 db bazsalikom levél, 2-3 ek. olívaolaj, 1 zacskó mozzarella, 10 dkg parmezán/grana padano, 6-8 dkg császárszalonna, vaj, egy kis genovai pesto

Elkészítés:
Felteszem a krumplit főni. Közben összevágom apró kockára a csirkemellet. Felhevítek seprenyőben 2-3 evőkanál olívaolajat, majd rádobom a csirkemellet, amit hirtelen megpirítok. Miután megpirult sózom, borsozom, felöntöm a tejszínnel, beledobom a rozmaringleveleket és fedő alatt egy negyed órát párolom. Hozzáadom az apróra vágott bazsalikomlevelet, és reszelek bele egy kis grana padanot. A megfőtt krumplit meghámozom, karikára vágom. Kivajazok egy hőálló tálat. Megszórom az alját reszelt grana-val. Belerakok két réteg felvágott krumplit, majd egy adagot a csirkemelles raguból, majd ismét grana-t reszelek rá, majd ismét krumpli, husi. Közben az apróra vágott császárszalonnát zsírjára pirítom, amit a tejszínes csirkeragura szórok. Megpakolom szeletelt mozzarellával, majd minden mozzarella szeletre egy kis pesto-t "pöttyintek". Kb. 15 percig légkeverés funkción, 200°-on sütöm, majd grill funkcióra váltok, amelyen még egy 5 percet pirítom.

Finom, laktató étel.

2 megjegyzés:

Juhász Andrea írta...

Szia Röné!

Ne haragudj, hogy nem gasztro kérdéssel fordulok hozzád, de szeretném megkérdezni, hogy milyen progival tudsz írni a képekre?

Előre is köszön válaszod.
Andrea

Reni írta...

Szia Andrea!

Semmi probléma.

Én Adobe Photoshop CS3-at használok. Ezzel a programmal bármilyen formázást, módosítást véghez tudsz vinni az adott fotón.