'Minek is nevezzem?' finomság...


Ott pihent a hűtőben egy doboz mascarpone sajt, amelyet sürgősen fel kellett használnom valamire, mielőtt még lejárna a szavatossága. Akadt még fagyasztott erdei gyümi is, és ebből megálmodtam az én "erdei gyümölcsös tiramisú-mat". Egyelőre még nem kóstoltuk meg, várjuk, hogy dermedjen, de külön-külön minden egyes összetevő nagyon finom lett, és elképzelve az összhatást... azzal sem lehet gond. * jelzem, megettük a poharast és isteniiii* (két poharas változat készült, a többit egy mély tálba raktam, arról holnap készítek fotót, amikorra teljesen megdermed és összeáll, ezek természetesen esti fényeknél készültek :( )

Hozzávalók:
2 dl tejszín, 4 tojás sárgája, 50 dkg mascarpone, 2 ek vaníliaesszencia, 10 ek. cukor, 50 dkg erdei gyümölcs, babapiskóta, 2 dl víz, mentalevél

Elkészítés:
Felteszem az erdei gyümölcs felét 5 evőkanál cukorral és 2 deci vízzel rotyogni. A tejszínt 1 evőkanál cukorral kemény habbá verem. A tojás sárgáját 4 ek cukorral (ja amúgy én nádcukrot használtam) simává keverem (azaz a robotgép), majd kanalanként hozzáadom a mascarponét, végül a habbá vert tejszínt és a vaníliaesszenciát. Eddigre egy kicsit hűl az erdei gyümölcs szószom, amit botmixerrel egyneművé turmixoltam. Egy forma/pohár alját megpakolom babapiskótával, meglocsolom a kihűlt erdei gyümi szósszal, majd jöhet a mascarpones krém. Aztán ismét piskóta, szósz és krém. Í
gy folytatódik ez, amíg el nem fogynak a hozzávalóim (nálam 3 réteg lett) és a tetejét jó sűrűn megszórom erdei gyümölcsökkel és eloszlatom rajta a maradék szószt (nekem teljesen befedte a tetejét) Minimum 5-6 órára hűtőbe rakom, majd mentalevéllel díszítve tálalom.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése