2009. március 6., péntek

Gránátalmás-mangós mascarpone fagylalt


Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire várom már a jó időt és a meleget, hogy rendre déligyümölcsös, hűs finomságokat készítek. Ma is kinyitottam a hűtőt, körbenéztem a konyhában, kipakoltam a pultra gránátalmát, mangót, mascarpone-t és még pár dolgot. És mégis most hogyan álljak neki? És konkrétan minek? :D Aztán nekiálltam, majd csak lesz valami.... Hogy recept ez vagy sem, nem is tudom... de azért leírom:

Hozzávalók:

2 mangó, 1 gránátalma, 250 g mascarpone, 2 dl tejszín, 4 ek cukor, 2 dl víz

Elkészítés:
A gránátalmát kettévágom, kiszedem a magjait, majd kipréselem azokat egy szitán át. A mangót meghámozom, kockára vágom és felteszem főni 2 dl vízben, 3 evőkanál cukorral. Felforralom, majd botmixerrel pürésítem az egészet. A tejszínt habbá verem 1 evőkanál cukorral, majd hozzákanalazom a mascarponet és beleöntöm a gránátalma nektárt. A mangót lehűtöm, majd belekeverem a mascarpones masszába. Nem kell alaposan elkeverni, legyen inkább rusztikus, hol mascarpone, hol mangó sávval :) Mélyhűtőbe rakom, majd félóránként keverek egyet rajta, míg meg nem szilárdul teljesen. Gránátalma "gyöngyöcskékkel" és mangó szeletekkel díszítem.

Következő alkalommal 2 gránátalma levét raknám bele, mert így nem volt igazán intenzív, de így is nagyon fini :)

3 megjegyzés:

Anonymous írta...

Szuper fotó. Most még jobban várom a tavaszt.
http://www.wyonair.com

duende írta...

De jól néz ki...

Reni írta...

Köszönöm :)