2009. március 20., péntek

Fügés-fenyőmagos muffin

Lehet a képen laposnak tűnik, de igaziból nem azok, szép kövérkék

Süteményre vágytam, de kedvem nem igazán volt ahhoz, hogy a konyhában órákat vesződjek ezzel. Gondoltam először valamiféle gyümölcskenyérre, végül az ötletből 12 darab muffin sült ki. Valami észveszejtő, ahogy a forró muffinban a füge szinte szétolvad a számban. Hmmm... Szóval semmi extra, de anyukám szerint eddigi életének ez volt a legfinomabb muffinja :)

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1 tk. vaníliaaroma, 2 tojás, ½ deci tej, 15 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 tk. sütőpor, 20 dkg aszalt füge, 5 dkg fenyőmag, 12 db muffin papír (én enélkül csináltam, de legközelebb mindenképp használnék papírt, mert a füge miatt kicsit letapadhat)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, a muffintepsi mélyedéseit kibéle
ljük egy-egy muffinpapírral. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliaaromával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet is. A lisztet összekeverjük sütőporral, majd 2-3 adagban ezt is hozzáadjuk a masszához. Végül jöhet bele az apróra vágott füge és a fenyőmag. A masszát beleadagoljuk a sütőformába, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.


Nincsenek megjegyzések: