2009. március 21., szombat

Epres-banános desszert


Egyik kedvenc gyümölcsjoghurtom az, amikor keverjük egymással a banánt és az epret. Valamelyik nap elcsábultam a bevásárlóközpontban egy doboz gyönyörűszép import eper láttán. Ahhoz kevés volt, hogy sorbet-et készítsek belőle, süteményhez szintúgy... ekkor jött az ötlet, hogy banán viszont van itthon. Nem akartam sok időt szánni az egészre, csupán édességre fájt a fogam és a következő "sült ki" belőle.

Hozzávalók:
20 dkg eper, 2 banán, 3 dl tejszín (30 %-os), 1 ek. nádcukor, 1 ek. vaníliaaroma, 4-5 friss mentalevél

Elkészítés:
Az összes hozzávalót belevágom a turmixgépbe, majd magas fokozaton összeturmixolom. Kis tálakba/poharakba öntve, hidegen tálalom. Eperrel és friss mentalevéllel díszítettem. Nagyon finom, gyümölcsös poharas, kanalazós édesség.

(megjegyzés: fagyasztva, fagyinak sem utolsó :)


3 megjegyzés:

trinity írta...

Ezen el is éldegélnék-elképzelni sem tudom, hogy meg lehetne unni:)))

Niki írta...

Hmm, egy ilyen gyümölcsbombát be tudnék tolni most... :)

Dia írta...

Legközelebb, ha megyek készíthetsz majd ilyet nekem.:)