Velencében jártunk....



Az utazás=katasztrófa

Az utazási iroda=katasztrófa
Szervezés, hozzáértés=katasztrófa
Velence = mesés


Eddig sem mentünk sehova utazási iroda által szervezett kirándulásra, ezek után viszont biztos, hogy nem is fogunk. Hála az égnek az egész napos szabadprogramot kiharcoltuk magunknak (az 53 főből mi 2-en vágytunk csak ilyesmi balgaságra... és még el sem vesztünk... hahaha)
12 órás (!!!) odaút, amivel kapcsolatban megjegyezném azt, hogy Costa Brava-ra értem csaknem ennyi idő
alatt még középsuli alatt, ugyanúgy busszal. A busz eltéved, a sofőr azt sem tudja mi van...

Lényeg, a lényeg, úgy ahogy odaértünk végre Velencébe. Az embertömeg természetesen jelen volt, dehát erre számíthattunk, hiszen a karnevál záróhétvégéje volt. Gyönyörűszép jelmezeseket láttunk (de megjegyzem, hogy nagyon sok ügyetlen és bénán összevásárolt maskara van...), meg is örökítettem őket - tőlem telhető módon - a fényképezőmasinámmal.

Elsőként a piacra vettük az irányt, dehát keresztül kellett ugye nyargalni a városon ahhoz, hogy a Rialto-hoz jussunk a rakpartról. Előző hozzászólásomban szerepel a tapasztalatom :) Vásároltunk ugyebár trevisoi radicchiot, aztán még articsókát és cukkinit is, kis hűtőtáska bújt meg Dani hátizsákjában :) (Az articsókát valószínű, hogy holnap el is készítem, és szerepelni fog a blogon) Minden vágyam az lett volna, hogy vegyek azokból a fantasztikusan szép Szent Jakab kagylóból, vagy a friss tintahalból, királyrákból, garnélából... Sajnos azonban azt nem nagyon tudtam volna sehova elrakni, és ugye azért utaztatni is kellett volna csaknem fél napot... Szóval nehéz és fájó szívvel, ezekről le kellett tennem. Bárcsak nálunk is lenne (Szfvár) egy ilyen piac, ahol mindig friss áru kapható... Amúgy hihetetlen hangulata van a velencei halpiacnak, ahogy besiklanak a csónakok/gondolák és hozzák-viszik az árut.

Baromi sokat sétálgattunk, ami... hogy is mondjam, kicsit megterhelő volt a 12 órás buszút után, dehát ha már itt vagyunk, akkor nézelődjünk. Megpróbáltunk letérni a tipikus turistaútvonalakról, és volt is rá példa, hogy rajtunk kívül senki nem volt az adott utcán :)


Tanulság: Egyszer mindenképp érdemes megnézni a velencei karnevált, de ha lehet, akkor inkább tavasszal, vagy ősszel látogassuk meg ezt a csodálatos kis ékszerdobozt.
Dani táskáját lekakálta egy galamb... kíváncsi vagyok, milyen szerencse fog érni minket... lehet hogy az volt, hogy nem 12, hanem 7 óra alatt értünk haza :D








Megjegyzések

  1. Nagyon jó képek, gratulálok! :))
    Van egy rossz hírem, Velencében nem csak karnevál idején vannak ennyien. Bár novemberben vagy januárban talán van esély a tömeg elkerülésére.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen :)

    Tudom-tudom, hogy ez pontosan az a város, ahol évszaktól/hónaptól függetlenül mindig rengeteg turista van, de ez... :)

    VálaszTörlés
  3. Megnéztem és én is kedvet kaptam, hogy elmenjek legközelebb :)

    VálaszTörlés
  4. Azért van olyan utazási iroda, amelyik nem okozott még soha csalódást, törzsutasai vagyunk,ez pedig a Kisalföld. Mostanában írogatom meg uti élményeinket ámulok c. naplómban, képeinket pedig közzétéve: picasaweb.google.com/vajda.molnar
    szeretettel ajánlom!

    VálaszTörlés
  5. Természetesen én nem zártam ki, hogy nem létezik olyan utazási iroda, aki nem képes normális utat szervezni ;)
    Csupán személyes tapasztalat, hogy a magunk által szervezett utak mindig jobban sikerültek eddig, mint a más által szervezett :)

    VálaszTörlés
  6. Hát remélem egyszer én is a Velencei karnevál forgatagának részese lehetek. Menni akaroookkkkk!!!!!:D:D:D

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Nem mindig van tömeg. Mi egyszer augusztusban egyszer pedig szeptemberben voltunk és mindkétszer elviselhető volt az emberek mennyisége. A saját szervezési út mindig sokkal jobb és olcsóbb. Mi szinte mindig saját szervezésben megyünk, max a repjegyet vesszük irodánál, ha charter-ről van szó.
    Más: egy kérdés: a videó alatt milyen zene megy? Nagyon kellemes. : ))itt is szépek a fotók : ))

    VálaszTörlés
  8. Sejtettem én, hogy azért Velencében is ki lehet fogni a viszonylag turistamentes időszakot. Nekünk is ez volt eddig az egyetlen (és utolsó) "szervezett" útunk, de mi így is totálisan külön utakon jártunk a csoporttól. A zene Paolo Conte - Via con me c. dala. Köszönöm, ezeket a fotókat én is szeretem :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése