2009. február 27., péntek

Tojásos-tejfölös gomba


Ezt a kaját anyukám szokta összedobni. Amikor kicsi voltam, sosem ettem belőle, mert a tojás állaga a halikrára emlékeztetett és én ugye nagyon válogatós, finnyás leány hírében álltam :]
Aztán egyszer - talán a fenséges illata miatt - rákaptam, és azóta is imádom. Sajnos itthon csak én eszek belőle, mert Danikám allergiás a gombára, de legalább több jut nekem :P

Hozzávalók:
6-7 közepes fej csiperke, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 dl tejföl, 3 tojás, só, bors (opció -> reszelt parmezán)

Elkészítés:
A hagymát és a gombát megtisztítom, majd kockára vágom őket. Forró olívaolajon üvegesre párolom a hagymát, majd rádobom a gombát. Elfőzöm a gomba levét (kb. 15 perc), majd sózom és borsozom. Ráöntöm a tejfölt, "összerottyantom" a gombával. Beleöntöm és összefőzöm a 3 felvert tojással. Beleszórom a teáskanálnyi pirospaprikát, összekeverem vele az egészet. Amikor az állaga ilyen "ikrás" lesz, akkor már jó is. Tálaláskor egy kis parmezánt reszelek rá (de nem muszáj).

Nincsenek megjegyzések: