2009. február 1., vasárnap

Sajtos csirkemell sáfrányos rizzsel


Ez egy ilyen fizetés előtti vasárnapi étek. Hogy miért is? Mert abból készült, ami épp volt itthon :)
Ezt a húst is rengetegféleképpen lehet variálni, a lényeg, hogy az ízek ne üssenek el túlságosan egymástól.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, 2 tojás, 20 dkg edami sajt, 5 dkg parmezán sajt, 20 dkg mozzarella, póréhagyma, metélőhagyma, szerecsendió, só, bors, vaj

Elkészítés:
Veszek egy közepes méretű, kerek jénai tálat. Kikenem vastagon vajjal és jól megszórom reszelt edami sajttal. A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, ezeket sózom, majd a felvert tojásba beleforgatom. Szorosan belehelyezem őket a sütőtálba, majd megszórom borssal, frissen reszelt szerecsendióval, metélőhagymával, rárétegezem a pórét (ezt nem kell annyira nagyon sűrűn) és ismét megszórom a reszelt edamival. A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók (nekem ennyi hús
ból pont 2 réteg lett). A legtetejére szeletelt mozzarellát és egy kis reszelt parmezánt teszek. 180-200°-ra előmelegített sütőben, kb. 45-50 percet sütöm.

A rizzsel tálalom. (ennek az elkészítési folyamatát nem írnám le...) :)

Lenyomtunk utána mindketten egy-egy pohárka limoncellot (sorrentoit), és így teljes volt az ebéd. (mellesleg ma vagyunk együtt 38 hónapja, és 6 nap múlva már 9 hónapos házasok leszünk) :)

Nincsenek megjegyzések: