2009. február 22., vasárnap

Risotto al Radicchio


A tegnapi napot Velencében töltöttük. Gusztustalanul sok ember volt. (Erről majd a következő bejegyzésemben bővebben...).
Első állomásunk (miután átcsörtettünk a turistákkal dugig városon) a Rialto-i, illetve a helyi halpiacra vezetett. Rialto-i nem jött be, mert ugye turistatömeg... sok-sok bóvli stb. Azonban a halpiac... imádom :) Az a rengeteg gyönyörű gyümölcs, zöldség, hal és tengeri herkentyű. Csodálatos.

Ma a tegnap vásárolt radicchiot használtam fel az ebéd készítéséhez.

Hozzávalók:
16 dkg radicchio (trevisoi), 28 dkg risotto rizs, 2 ek. olívaolaj, 1 (nagyobb) fej hagyma, 2 cl száraz vörösbor, 1,2 liter zöldségalaplé, 3 dkg vaj, 4-5 dkg reszelt parmezán, szükség szerint só

Elkészítés:
Apróra vágom a hagymát, majd azt megpirítom az olajon. Hozzáadom a felvágott radicchiót, viszonylag nagy lángon tovább párolom. Rádobom a rizst, majd ezt a forró olajban megpi
rítom. Meglocsolom a borral és teljesen elfőzöm azt róla. A meleg alaplevet merőkanalanként hozzáadva, állandó keverés mellett addig főzöm, míg az alaplé elfogy. Eddigre a rizsnek puhának és krémesnek kell lennie. (ez egy jó 20 perc nálam) Lehúzom a gázról, belekeverem a vajdarabkákat és beleszórom a reszelt parmezánt, majd még forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések: