2009. február 28., szombat

Penne al radicchio

Még volt itthon egy fej radicchio, és most már muszáj volt megcsinálnom, ha nem akarom, hogy szegény gyönyörűség a kukában végezze. Összedobtam tehát gyorsan egy tésztát. Elég intenzív ízei vannak, különleges. Danika mire kikelt az ágyból (12:00), már kész is volt :] A receptet őszintén szólva nem tudom, hogy honnan szedtem, konkrétan meg is lepődtem, hogy le van mentve a gépemre egy ilyen, mert nem rémlett abszolút... hát igen.


Hozzávalók:
2 ek olívaolaj, 10 dkg pancetta (császárszalonna), 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db chilipaprika, 1 fej radicchio (trevisoi), 2 cl száraz vörösbor, 2 dl tejszín, 1 db citrom héja, só, bors, 40 dkg mini penne rigate, reszelt parmezán esetleg petrezselyem

Elkészítés:
Felrakom forrni a tésztavizet. Olívaolajon el kezdem pirítani az apró kockára vágott szalonnát (úgy 5 perc). Rádobom a szintén kockára vágott hagymát és fokhagymát. Üvegesre párolom őket, majd mehet az egészbe a kockára vágott radicchio. Amikor szépen összeesett beleöntöm a bort, majd azt elfőzöm alóla. Sózom, borsozom, majd ekkor jöhet a chilipaprika, a tejszín és a citrom reszelt héja. Összeforralom a szószt, majd a leszűrt tésztával összekeverem. Reszelt parmezánnal és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések: