2009. február 17., kedd

Hagymaleves alla Reni


Hahaha :D

Miután ma másodszorra is hazaértem a munkahelyemről, leültem ölembe véve a macskámat, és csak úgy... megkívántam a hagymalevest. Árválkodott is a hűtőben egészen véletlenül két szép szál póréhagyma, hát kimentem a konyhába (pedig délután még úgy gondoltam, hogy ma nincs kedvem főzni) és nekiestem.
Nagyon finom lett, igazán jól esett egy tálka forró leves.

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma, 1 nagyobb vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 liter húsleves, 2 dl tejszín, szerecsendió, só, bors, grana padano sajt

Elkészítés:
A pórét és a vöröshagymát fedő alatt puhára párolom a vajon. Miután már szép üveges, felöntöm a húslevessel (nekem csak "műlevesre" futotta most...), sózom, borsozom és szerecsendiót reszelek bele. Ha "rottyant" egyet, beleöntöm a tejszínt, szórók bele (úgy egy maréknyi) reszelt grana-t. Forrásig főzöm, majd elzárom alatta a gázt. Fogom a botmixerem és összeturmixolom a levest, lehetőleg nem teljesen simára, jó az amikor vanak benne hagymadarabkák :) Pirított zsemlekockával és egy kis reszelt grana-val tálalom. (ez nekem most úgy nézett ki, hogy bedobtam két szelet kenyeret a pirítóba, majd felkockáztam...) :)

Nincsenek megjegyzések: