2009. február 7., szombat

Fusilli alla Molisana


Csütörtökön megajándékoztam magam az Olasz Kulinária c. fantasztikus könyvvel. Azóta is folyamatosan tanulmányozom, és nem győzök vele betelni. Jó könyv!
Neki is álltam a benne található receptek kipróbálásnak, elsőként egy egyszerű tésztaételt (mi mást, hiszen "pastaimádók" vagyunk). Nagyon finom lett, nem csalódtunk :)

Hozzávalók:
40 dkg fusilli, 10 dkg sovány sonka, 20 dkg ricotta, só, bors, 2-3 ek. extra szűz olívaolaj, reszelt pecorino.

Elkészítés:
A tésztát sós vízben éppen csak puhára (al dentére) főzöm. Közben a sonkát kis kockákra vágom (bár a recept nem így szól, de->) majd zsírjára pirítom, hozzáadom a ricottát, sózom, frissen őrölt borssal megszórom és jól összekeverem az egészet. Hagyom, hogy az egész massza szépen "összemelegedjen", majd belerakom a tésztát, jól elkeverem. Tálaláshoz reszelt pecorino sajttal szórom meg a tésztát.



Nincsenek megjegyzések: