Bazsalikomos paradicsomleves


Még egy fizetés előtti fogás. A hozzávalók hála az égnek mindig vannak itthon, így könnyen össze lehet dobni. Mellesleg imádom a paradicsomlevest :) Amikor kicsi voltam, mindig cukorral (rengeteg cukorral) ettem ezt a levest, de mióta "nagy" vagyok, kizárólag sajttal eszem :) (ezt a szokást még úgy 9-10 éve lestem el az unokatesóméktól, amikor "hazahozták" ezt magukkal Olaszországból a nyaralásuk után...)

Hozzávalók:
5 dl paradicsomszósz (Mutti, vagy házi), 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kb. 6 dl víz, 8-10 levél bazsalikom, parmezán


Elkészítés:
Apró kockára vágom a vöröshagymát, a fokhagymát megtöröm és szintén apróra vágom. Ezeket puhára párolom 1 deci vízen. Miután ez megvan, ráöntöm a paradicsomszószt, felöntöm kb. ugyanennyi vízzel (ez a paradicsom sűrűségétől függ) és főzöm 10-15 percig. Beledobom az apróra vágott bazsalikomot, rottyantok még egyet rajta. Reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

Megjegyzések