2009. január 17., szombat

Pizza, ahogy Ő szeretiDrága férjuram már régóta nyaggatott, hogy mikor csinálok már megint pizzát és nem is tudom, hogy miért húztam idáig.. egyszerűen talán mindig kitaláltam valami jobbat (legalábbis én így gondoltam). Ma viszont úgy döntöttem, hogy eleget teszek kérésének, pizza lesz, méghozzá igazi olaszos vékony tésztájú pizzát fogok készítményezni :]
És hogy Ő miként szereti? Benéz a hűtőbe, felméri a konyhában, hogy mik vannak itthon, majd összeszedi, leteszi a pultra, hogy neki ezek és ezek kellenek feltétnek. Ergo: minden mehet rá, ami jó. Így volt ez ma is.

A tésztához: 3 deci víz, 2 kanál olívaolaj, 50 dkg liszt, 1,5 tk. só, 1 kk. cukor, 2,5 kk. száraz élesztő (vagy kis langyos tejben felfuttatott élesztő).


Ruganyos tésztát gyúrok belőle, majd hagyom egy jó órát kelni. Sodrom (formálom), majd olívaolajjal kikent formába/tepsibe rakom. Erre jöhetnek aztán a feltétek, amelyek nálam ma a következők voltak (természetesen az adagok kinek-kinek a tetszése, ízlése szerint):
paradicsomszósz, főtt tojás, póréhagyma, néhány szem, vékony szeletre vágott zöld olívabogyó, paradicsom darabkák, sajt (trappista,mozzarella, né
hány csipet parmezán - szintén kinek mi).
A megpakolt tésztát 250°-os sütőbe tolom és nagyjából negyed óra alatt gyönyörűre megsül.


1 megjegyzés:

Johi írta...

Szia Rani! ;) Hat nem semmi hogy mennyire jol néznelk ki a kajáid! :O Csak ámulok és bámulok! :) Üdv. Johi