2009. január 29., csütörtök

Penne all' Arrabbiata



Már az elején leszögezhetem: kétségkívül az egyik kedvenc paradicsomos tésztánk. Bonyolultnak abszolút nem nevezhető, sőt... Szintén Rómában ettem először a Pantheon környékén egy eldugott kis utcában található trattoriában. Tehát ehhez az ételhez is pozitív élmények fűznek :) [az én sugomból most kimaradt a bazsalikom sajnos, mert teljesen megkopasztottam a napokban a növénykémet :( és szárítottat meg nem akartam beledobni]

Hozzávalók (2 főre):
300 g penne, 1 konzervparadicsom (én Mutti-t használtam) vagy 4-5 szem lucullus paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl paradicsompüré (szintén Mutti, ha nincs házi), peperonico ízlés szerint, 1 ek. olívaolaj, 7-8 bazsalikomlevél, só, bors, reszelt parmezán

Elkészítés:
A tésztavizet felteszem forrni, sózom picit, közben előkészítem a szószhoz valókat. Összetöröm és aprítom a fokhagyma gerezdeket, a konzervparadicsomokat összevágom apró kockára (ha nem konzervet használok, akkor 5 másodpercre lobogó vízbe dobom őket a tetejüket kereszt alakban bemetszve, majd szépen lehúzom a bőrüket) . Felhevítem a serpenyőt, benne az 1 ek. olívaolajat, majd beledobom a fokhagymát, amit szépen megpirítok. Hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, megszórom az erőspaprikával, majd összefőzöm (kb. 5 perc). Ráöntöm a paradicsompürét, amivel "összerottyantom" az egészet. Amennyiben szükséges, sózom és borsozom. Rádobom az apróra vágott bazsalikomot, de ekkor már csak 1-2 percig főzöm. A tésztát leszűröm, majd összekeverem a szósszal. Reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

(a férjem jóízűen elfogyasztott hozzá egy pohárka száraz vörösbort, nekem egy jó pohár hideg víz ment hozzá...)


1 megjegyzés:

Csilla írta...

Szia Reni!
Elkészítettem ma ezt a receptedet, meg a mentás limonádét is, és isteni lett mind a kettő. :)
A képek mellé oda is írtam, hogy a Te oldaladon találtam a receptet, csak azt nem tudom, hogy kell utalni rá, hogy ha rányomnak, akkor a Te oldalad jelenjen meg. Tudsz ebbe segíteni?