2009. január 12., hétfő

Paprikakrém pirítósra



Mivel a Rómában beszerzett Paté piccante di pomodori sajnos elfogyóban van, így gondoltam, hogy össze kéne hozni valamiféle pirítósra való kencét :]
Minap, amikor bevásároltunk a férjemmel, gyönyörű kápia paprikákat láttam, amikor eszembe jutott, hogy milyen jó lenne ilyenből krémet készíteni. Paradicsomról ilyenkor szó sem lehet, nem akarok paradicsomos vizet csinálni... gondolom érthető.

Így kigondoltam a következőt:

1 kis üvegnyi adag - kb. 20-25 szeletnyi pirítósra elegendő:
3 kápia paprika, egy fél vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, só, bors, csípőspaprika és olívaolaj (bőven)

A paprikákat megsütöm, majd lehúzom a bőrét. A vöröshagymát kockákra vágom, majd kis olívaolajon üvegesre párolom. A hozzávalókat beleöntöm egy tálba (célszerű a b
otmixerhez tartozó szűk mérőedénybe), majd jól összeturmixolom. Sterilizált befőttesüvegbe töltöm, megvárom míg kihűl, majd hűtőbe teszem. Pirítóson isteni :] (Persze annak, aki szereti a paprikát)

2 megjegyzés:

LINDA írta...

A paprikát hogyan sütöd meg?Nekünk kerámialaposunk van, akkor sütőben?

Reni írta...

Igen sütőben sütöttem, tepsiben :)