2009. január 27., kedd

Panna Cotta

Frissítve: 2010. február 1.


Hozzávalók:
4 dl 30 %-os tejszín, 2 dl 3,5%-os tej, 10+5 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 3-4 lap zselatin, 2 db gránátalma, 1 tk. étkezési keményítő

Elkészítés:
Kikaparom a vaníliarúdból a magokat, majd a tejhez rakom a cukorral együtt és forralom néhány percig. Hozzáöntöm a tejszínt és felforralom az egészet. Közben hideg vízbe beáztatom a zselatinlapokat. Ha a tejszínes tej felforrt, lehúzom a gázról, bele-dobom a zselatint, és addig kevergetem, míg azok teljesen fel nem oldódnak benne. Kicsit kihűtöm, majd formába öntöm és hűtőbe teszem.

A másfél gránátalmának teljesen kifacsarom a levét. A maradék fél gyümölcsnek a magjait egészben kiszedegetem. Egy lábasba öntöm a levet és a magokat, megszórom a 10 dkg cukorral és az egy teáskanálnyi étkezési keményítővel. Hagyom sűrűre forrni, majd lehűtöm. Előveszem a panna cottákat és meglocsolom őket a gránátalmaöntettel.



Ha ügyesek vagyunk,a formából könnyedén kivarázsolhatjuk a tejszínpudingokat, méghozzá úgy, hogy forró vízbe mártjuk a formákat és könnyen kicsusszannak. Nyugodtan hagyhatjuk a formákban is.

1 megjegyzés:

Rita írta...

Van egy szem gránátalmám, életem első gránátalmája...:) Gondoltam, ezt készítem belőle, de most épp nem aktuális. Ha a gránátalma szószt megcsinálom előre, akkor bírja a lefagyasztást? Vagy néhány napig a hűtőben is eláll a keményítős szósz?