2009. január 13., kedd

Gnocchi Al Forno


Nagyon törtem a fejem, hogy milyen ételnek is álljak neki ma... végül emellett döntöttem, nem árt egy kis változatosság :] Életemben először készítettem gnocchit, viszont bizonyos, hogy nem utoljára. Sokkal-sokkal finomabb volt természetesen, mint a mélyhűtött változatok...


A gnocchit 50 dkg főtt krumpliból (most már inkább 70-ből csinálnám), kb 15-20 dkg lisztből, 1 tojásból és kis tejből gyúrtam, ízesítettem bazsalikommal és val. Rudakat gyurmáztam belőle, majd felvagdostam és lobogó vízbe dobáltam. Hamar (nem is tudom talán max. 10 perc) feljöttek a nudlikáim a víz felszínére, kikapkodtam őket, majd lecsöpögtettem.


Vettem egy sütőtálat, paradicsomszószt raktam az aljába (nem kell
sajnálni), rá gnocchit, majd reszelt parmezánt, karikára vágott póréhagymát. Ezt rétegeztem addig, míg a hozzávalóim el nem fogytak. Természetesen a tetejére mindenképp sajt kerüljön. Körülbelül negyed órára bedobtam a 250°-os sütőbe, és utána már lehetett is tálalni. Nálunk sikere volt, biztos nem utoljára került az asztalra.. :)

2 megjegyzés:

Katina írta...

Nyers vagy főtt krumpli? Bocsi ha ez tök alap tudni de még sose csináltam gnocchit:D

Reni írta...

Főtt krumpliból készül ;)