2009. január 21., szerda

Curry fűszerkeverékes csirke saslik fűszeres rizzsel és szalmakrumplival


Amikor Andalúziában nyaraltunk, ellátogattunk egy nagyon helyes kisváros piacára. Hatalmas csarnok, színes választék... dehát ez azon a vidéken "elvárás". Megtaláltuk a számunkra legérdekesebb standot is, méghozzá a fűszerest. Annyiféle fűszert még az életemben nem láttam. Az illatok... a színek... muszáj volt tüzetesebben átvizsgálni a kínálatot. Ott vásároltuk még azt a fűszerkeveréket (nem szoktam keverékeket használni, de ezek az Andalúziából valók kivételt képeznek), amelyet felhasználtam a mai vacsorához is. A pikáns curry-t a húshoz, a másikat a rizs ízesítéséhez (bevallom azt sem tudom mi van benne, de az biztos, hogy nagyon-nagyon finom). Mellesleg baromi hamar kész voltam vele, és finom is lett.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 1,5 dl olaj, só, pikáns curry fűszerkeverék (nekem az itthon kaphatók nem jöttek be nagyon, de ez... hm.. meg ha megvannak hozzá az alapanyagaink, akkor magunk is elkészíthetjük) 6-7 db nyárs (pálcika)

A húst felvágtam nagyobb kockákra, kicsit lesóztam. Az olajat összekevertem a fűszerkeverékkel, majd egy bő órára lefedem és hűtőbe rakom. Ez idő alatt szépen átjárja majd a fűszer aromája a husit. A hűtőből kivéve forró (grill)serpenyőben, kevés olajat alácsepegtetve szép pirosra sütöm. Kész is.

A
rizsfőzésnél a másfélszeres szoró vált be, mindig így készítem (azaz 1 csésze rizshez, másfél csésze víz).

A
szalmaburgonyát nem részletezném.... :)


3 megjegyzés:

Zsombi írta...

Most utálunk Dani! :) Örökké ilyen kajákat enni, mikor mi casas pizzakon sínylődünk... :)
#&#&@#@#&@#&@#&@#&

Zéé írta...

Csatlakozom Zsombihoz... Gyulollek mert ilyeneket eszel. De majd jol bosszuallok! :)

Reni: vallalsz berbefozest? Csak hozom a hozzavalokat es te elkeszited :) Egyszer megsajnalhatnad a Dani szegeny gyapotszedo rabszolga munkatarsait is... ;)

Reni írta...

Na majd egyszer megbeszéljük, és főzök valamiből egy jóó nagy adagot :)