2009. január 25., vasárnap

Csirkemelles káposztasaláta


Már csaknem két hete ott pihent a hűtőm frissentartó rekeszében egy szép fej káposzta. Sok választási lehetőségem nem volt, hogy mit készítsek belőle, mert a férjem a káposztából készült ételek közül csak igen kevés félét eszik meg. Ezen kevesek közé tartozik ez a könnyű saláta is, amelyhez a káposztát nyersen kell felhasználni, és amelyet főételként szoktunk fogyasztani. Hála az égnek, itthon nem kell tartanom attól, hogy belegyalulom az ujjam egy darabkáját a salátába, mert csak beledobom a konyhai robotgépbe, és gyönyörűen fel is van csíkozva :)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé, 1 db közepes fej káposzta, 1 db kisebb répa, 1 kisebb fej hagyma, 3 ek. tejföl, só, bors, reszelt parmezán ízlés szerint és olívaolaj.

Elkészítés:
A káposztát legyalulom (én ezt a robotgépre bíztam) majd megsózom, hogy egy kicsit összeessen. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, majd olívaolajon, fedő alatt megpárolom. Miután megpárolódott, leveszem a fedőt róla és pirítom. Miközben pirul a hús, a káposztához hozzáreszelem a megpucolt répát. A hagymát apró (!) kockákra vágom, és ezt is a káposztához adom. A tejfölt, a borst és reszelt parmezánt összekeverem, majd ráöntöm a piruló csirkemellre és összeforralom a hússal. Miután ez is megvan, nincs más, mint a húsos keveréket a káposztára önteni. Alaposan összeforgatom, majd önálló fogásként (de akár köretként is lehet) tálalom.

Nincsenek megjegyzések: