2009. január 31., szombat

Cirtomos mascarpone fagylaltValami egyszerű finomságot akartam készíteni szombat délutánra, ami egy kicsit nyári... legalábbis napsütéses hangulatot hoz majd a mi kis lelkünknek. Nem tudom, hogy ez utóbbi sikerült-e, viszont a finomság, az egészen biztosan. Most, mire felrakom ide a képet és a "receptet", már nincs is belőle... bekanalaztuk teljesen. Legközelebb citrom helyett, valami piros bogyós gyümölcsös okossággal fogom készíteni a citrom helyett. Nem azért, mert ez nem ízlett, hanem mert azt tudom még tökéletesen elképzelni ehhez a krémes édességhez.

Hozzávalók (2 főre):
250 g mascarpone, 2 pohár (4 dl) natúr joghurt, 2 ek. jó minőségű méz, 2 citrom leve és lereszelt héja, 4-5 apróra vágott friss mentalevél

Elkészítés:
A mascarpone-t és a joghurtot jól összekeverem (tálas mixer), közben hozzáadom a mézet és az alaposan megmosott citromok héját és levét, végül az apróra vágott mentaleveleket. Összekeverem mindezt jó alaposan, majd bevágom a mélyhűtőbe. 30 percenként botmixerrel átkeverem (olyan 3-4-szer), hogy szépen megfagyjon. Ezután már nincs más hátra, mint habzsolni :)

Nincsenek megjegyzések: